perjantai 5. huhtikuuta 2019

#41: Keväisiä kuumehöpinöitä

Heippa! Viime perjantaina kävin ratsastustunnilla, vaikka suunnitelmat kusahti oikein kunnolla. Lopputuloksena ajeltiin tallille kiireellä ja suunnilleen juoksin hakemaan (onneksi valmiiksi varustettua) hevosta ja tunnille. Tunti meni yllättävän hyvin ja Ihme oli reippaampi kuin olisin uskonut. Saatiin myös muutama hyvä laukka nostettua ilman että sössin kaikkea. 

Väiskin kanssa yritetään palailla säännöllisempään liikutukseen. Mun motivaatio on vielä vähän hukassa kun ei päästä tekemään mun pääkopalle riittävän monipuolisesti juttuja. Hevonen kyllä nauttii maastoilusta, mutta itse kaipailen hyppäämään ja koulutuuppailemaan. Kevät on toki parasta aikaa maastoilla, kun huomaa ihan eri tavalla kuinka alkaa pikkuhiljaa vihertää ja kesä tulee. Lisäksi on sopivan lämmin ratsastaa, vaikka talvikarvaa pudottelevalle ponille tulee kyllä hiki. Meidän säännölliseen liikuntaan palaamista hankaloittaa mun kahden viikon Eurotour, jonka aikana poni ehtii saada itselleen massaa takaisin, jos sitä ehditään edes tiputtaa. 

Tiistaina käytiin koeviikon loppumisen kunniaksi maastoilemassa ja poni oli hyvin energisellä tuulella. Ei olisi malttanut ravata ei sitten millään. Vähän varauksella mentiin, koska routakuoppien kanssa voi käydä pahasti. Väiski otti kuitenkin huikean laukan kun metsästä hyppäsi kuuluisa pienivihreämies. Siinähän sitä laukattiin kuin viimeistä päivää. Oli pakko ottaa vielä yksi laukka niin, että nostan sen itse ja hidastan kun haluan. Sama piti tehdä vielä ravissa, koska palo laukalle oli niin kova. Pääpiirteissään oli kuitenkin rauhallinen lenkki ja Väiskikin rauhoittui saadessaan laukata enimmät virrat pois. 

Kunhan tervehdyn pitää lähteä kunnon maastolenkille. Joku viikonloppu vaikka. Meillä on nyt myös huima 12km pituinen lenkki, joka käytiin kerran lopputalvesta. Se oli virhe, koska poni oli lomaillut ennen sitä enkä ollut käynyt tallilla saati istunut satulassa hetkeen, joten viikon verran ei enää tehnytkään mieli ratsastamaan ;) 
Väiski on kuitenkin ollut mukavan pirteä viimeaikoina, välillä riesaksi asti. Hoitaessa tuppaa häseltämään vähän liikaakin. Mutta on ollut innoissaan lähdössä töihin ja mennyt korvat tötteröllä! Saisipa saman innon jatkumaan myös kesälle. Mutta nyt painun nukkumaan ja treenailut jatkuu! Pitää lahjoa joku kuvaamaan niin saadaan postauksiin kuvitusta, vanhoja kuvia en enää jaksa laitella, pahoitteluni siitä. Oikein ihanaa kevättä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti