maanantai 20. toukokuuta 2019

#43: Postauksellinen iloisia juttuja!

Heippa! Pitkään aikaan ei ole tullut taas kirjoiteltua, mutta nyt oli pakko tulla jakamaan iloisia uutisia kun niitä kerran on! Vaikka ovatkin aika pieniä, aion silti iloita näistä niin kauan kuin voin. Eurotourin jälkeen on ollut sen verran väsynyt ja epämotivoitunut olo, että ihan hyvä saada jotain minkä avulla jaksaa viimeiset kouluviikot.

Ensinnä suurin ja positiivisin asia, eli Väiski on laihtunut! Tämä ilo ei luultavasti kestä kauaa jos tulee yhtä helteinen kesä kuin viime vuonna, eli en pääse liikuttamaan ponia kuin vesisadepäivinä. Mutta laihtunut se on! Vyö menee todella helposti kiinni ja vaikka poni parhaansa mukaan yrittää pullistella, ei se vaikuta mitenkään. Samalla kiristän vyön tottumuksesta tiettyihin reikiin aina yhtä tiukaksi. Voitte kuvitella ilmeeni, kun viime torstaina sain nostettua satulavyön irti hevosen kyljestä kevyesti ja olisin voinut tunkea toisen kämmeneni sinne hevosen vatsan ja vyön väliin. Eipähän voi sanoa, että vyö puristaa!
Enkä tiedä johtuuko säännöllisemmästä liikutuksesta, mutta Väiski liikkuu paremmin. Vapaapäivistä kerää edelleen virtaa, mutta pari päivää liikuttuaan ei temppuile ja menee paljon rehellisemmin. Maastossa ei kyttäile tai kapinoi suuntavalintojani vastaan. Tietysti vapaapäivän jälkeen on aina ärrimurri, mutta sen jälkeen helpottaa. 
Nyt kesälle on suunnitteilla Väiskin kanssa puomi ja kavalettitreeniä, sekä tietysti pieniä esteitä. Tarkoitus on saada takaosaan lihasta ja voimaa, sekä ennen kaikkea monipuolistaa liikuntaa. Sileätyöskentelyä ei unohdeta, mutta lisätään reilusti puomeja ja esteitä viime vuoteen nähden.

Kuvat c. Terhi Piispa-Helisten


Ja tähän kesään kuuluu myös meidän uusi perheenjäsen, joka saapuu meille kesäkuun puolessa välissä. Meille tulee uusi koira! Perheeseen liittyy beaglenarttu Nita, josta kaavailin jo Moskulle tyttöystävää. Tätä neitiä odotetaan jo innolla ja on ihan parasta, että se saapuu kesällä, joten aikaa sen kanssa touhuamiselle on runsaasti.

Ja kohta on jo kesä! Nyt on jo ollut muutamia lämpimiä päiviä ja on ollut ihana käydä maastoilemassa kun tarkenee t-paidassa ja ponistakin pääsee taas huuhtelemaan hikiä pois niiden kuivattelun sijaan. Kesään kuuluvat myös mökillä käyminen ja työt, jotka loppuvat tänäkin vuonna juhannuksena. Kahdeksantuntisen työpäivän jälkeen suunnataan sitten illalla mökille saunomaan tai tallille.

Ja tallimotivaatiota on tullut uusista varustehankinnoista, eli kävin tuossa eurotourin jälkeen viikonloppuna Matkuksessa ostamassa Hööksistä uudet ratsastushousut ja huovan! Värikin on erilainen, sillä sekä huopa että ratsastushousut ovat oliivinvihreät! Ihan uusi värivaltaus mulle, koska vierastan vihreää vähäsen. Mutta väri käy Väiskille loistavasti, joten se tulee näyttämään upealta! Mun pitäisi käydä ostamassa uudet saappaatkin, koska mun jalka on tainnut kutistua, tai saappaat ovat venyneet, koska ne eivät tue mun jalkaa ollenkaan. Tätä joudun kuitenkin odottamaan harmittavan kauan, mieluiten olisin marssinut Hööksiin jo tänä viikonloppuna, heh.

Mutta ihanaa kesän odotusta kaikille! Saapuu se kesä Suomeenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti