sunnuntai 2. joulukuuta 2018

#35: Talvijuttuja

Heippa! Nyt tulee vähän sekalaisesti kaikkea asiaa, koska en osannut jäsennellä näitä omiin postauksiinsa. Joulukuun alettua voidaan hiljaa todeta tätä vuotta olevan jäljellä enää alle kuukausi. Hyvä hetki pohtia, mitä tänä vuonna onkaan tapahtunut ja tavoitteita ensi vuodelle. Pitää varmaan itsekin kirjoittaa jonkunlainen postaus tämän vuoden jutuista.

Nyt viikonloppuna korkattiin hankikausi ihanassa lumisessa säässä! Väiski on onneksi kasvattanut itselleen kunnon mammutinturkin, joten se pärjää. Kylkiinsä se oli saanut kunnon jääkiteet, joita sitten yritin mahdollisimman hellävaraisesti irrotella. Tilsakumit muuten ovat aika pakollinen hankinta tähän väliin, koska sain kaivaa tilsoja kaksin käsin pois kavioista. Varsinkin etusiin muodostui kunnon tilsat, paljon pahemmat kuin takasiin. Mutta päästiin pellolle asti vaikka idiootti kuski ei muistanut ottaa kaviokoukkua taskuun (*facepalm*). Väiski oli innoissaan menossa pienessä hangessa ja oli selvästi hauskaa. Uskalsin vähän laukata pitemmästä aikaa ja Väiski menikin nätisti. Ravissa edelleen rentona ja taaskin yritti vähän saada joustoa askeliin. Ihana miten toinen yrittää kunhan sen saa keskittymään!

Väiski on ollut nyt viime aikoina tosi hyvä mennä. Varsinkin ravissa se on ollut tosi rento ja keskittynyt enemmän työntekoon kuin ylimääräiseen säheltämiseen. En tiedä johtuuko se enemmän treenimaisemien vai kuolaimen muutoksesta. Nyt ei olla hetkeen menty ns. omalla pellolla vaan lähdetty lyhyen matkan päähän suuremmalle pellolle missä mentiin kesällä ja Väiski meni jo silloin siellä paremmin. Omalla pellolla Väiski ei ole oikeastaan kertaakaan toiminut mun ratsastamana kunnolla, vaan aina näyttänyt kaikki temppunsa ja tämän takia ollut ihan hikimärkä ennen kuin on ehtinyt edes ravaamaan kunnolla.
Kuolainkin on vaihdettu suorasta olympiaan ja ohja toiseen renkaaseen. Ennen kuin joku tulee kauhistelemaan kuinka vahva kuolain, niin Väiski on ollut nyt paljon parempi ja pidätteet ovat menneet paremmin perille. Väiskikin on tuntunut tyytyväisemmältä kun ei ole tarvinnut jäädä koko ajan jarruttamaan, se ei tykkää jos ottaa koko ajan suusta ja vahvasti. Lähinnä lähdettiin vaihtamaan kuolainta koska jarrut meinasivat hävitä huolestuttavan usein. Olympia on toiminut nyt hyvin, katsotaan jos vaihdan suoran taas kesäksi.

Mun koulukiireet ovat helpottaneet huimasti, kun saatiin koeviikko suoritettua ja uusi jakso käyntiin. Mulla on tässä jaksossa vain kolme kurssia, joten hypäreitä on runsaasti! En tanssi wanhoja, joten... Vapaata aikaa opiskeluun jää vaikka kuinka paljon jopa koulupäivän aikana. Perjantaina mulla on vain yksi tunti aamulla, joten viikonloppu alkaa ajoissa!

Tämä talvi on lähtenyt kyllä mukavasti käyntiin. Toivotaan että selvitään vielä kauan ilman vastoinkäymisiä! Mutta ihanaa joulukuun alkua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti