tiistai 31. heinäkuuta 2018

#21: Ratsastustunti ja uusi tuttavuus

Heippa! Edellisessä postauksessa kerroin viikonlopun estetunneista ja nyt vähän jälkijunassa myös perjantain ratsastustunnista. Meinasin unohtaa kirjoittaa tästä kokonaan, mutta onneksi mulla on se yksi aktiivinen lukija joka kyllä muistuttaa. Tähän postaukseen en löytänyt kuvia, mutta kai tämä menee näinkin, eipä ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta..

Menin perjantaina siis tallin uusimmalla vahvistuksella, Ollella. Kyseessä on kahdeksanvuotias suomenhevosruuna, entinen juoksija. Se tuli tallille muutama viikko sitten ja aloittelee tuntitoimintaa. Sillä on ratsastettu aiemminkin ja se on ratsutettu ammattilaisen toimesta. 
Hieman odotinkin entiseltä juoksijalta reippautta, ja jos jää puristamaan pohkeella tai vetämään ohjalla, vauhti kiihtyy. Ratsastaa tämä oli hieman samanlainen kuin Ralli, jolla menin pari tuntia viime talvena. 

Tunnilla tehtiin alkuun käynnissä voltti lyhyelle sivulle ja pitkälle sivulle muutamia pysähdyksiä. Alkuun vähän haettiin volttien muotoa, vaikka apuna oli neljä tötteröä. Voltit alkoivat kuitenkin pyöristyä ja pysähdykset menivät hyvin, mitäpä niihin lisäämään. 
Sitten tehtiin ravissa keskiympyrää ja lyhyille sivuille käyntiin hidastaminen. Mulla meni hetki keksiä kuinka hidastaa Ollen ravia, ja sillä sai mielellään mennä niin rauhallista ravia, että se tuntuu selkään jopa laiskalta. Juoksijana se on tottunut juoksemaan painetta pakoon, joten pelkästään ohjasta hidastaminen ei ollut vaihtoehto jos halusi hidastaa. Käyntiin hidastaminen onnistui aina ja keskiympyrätkin olivat loppua kohden pyöreämpiä.

Sitten mentiin lyhyillä sivuilla voltteja harjoitusravissa. Nyt osasin jo hidastaa Ollen ravia ja ravista tuli hetkittäin sellaista laiskan tuntuista mitä lähdettiin hakemaankin. Alkuun pompin hieman hallitsemattomasti satulassa, mutta istunta parani kunhan osasin vetää oikeista naruista ja käyttää lihaksia oikealla tavalla. 

Otettiin vielä laukkaa pääty-ympyrällä. Ympyrä sai olla mahdollisimman iso, kunhan se ei ylittänyt kentän puoliväliä, kun kenttä jaettiin mulle ja mun kaverille kahtia että molemmilla oli oma puolisko ja ympyrä. Olle nosti vasemman laukan helposti ja laukkasi rauhallisesti. Sillä oli tosi mukavasti pyörivä laukka. Oikeaan kiertosuuntaan laukka ei noussut yhtä helposti ja Olle tuntui kaatuvan hetkittäin sisään ympyrällä. 

Mutta pääpiirteissään Olle on tosi mukava ja enemmän sellainen hevonen jolla tykkään mennä. Tunnilla huomasin, että oikea kierros oli Ollelle hankalampi, koska se meni heti jäykemmin ja kaatui volteilla sisään. Vasempaan kierrokseen se tuntui tosi hyvältä. Tässä taitaa olla mun seuraava suosikkihevonen tunneille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti