torstai 2. elokuuta 2018

#22: Väiskin tulevista treeneistä

Heippa! Postaukset on aika lailla painottuneet ratsastustuntien sisältöön viime aikoina ja Väiski on jäänyt ihan kokonaan! Nyt ajattelin kuitenkin kertoa säiden viilenemisestä hullaantuneena vähän suunnitelmia syksylle. Sen pidemmälle en uskalla haaveilla. Toiveissa kuitenkin vähän vähemmän lunta kuin viime talvena.

Eilen huomasin ilokseni että meidän normi pellolta, jolla ratsastellaan, on ajettu heinät paaleiksi! Enää ei siis tarvitse tarpoa vaikka kuinka korkeassa heinikossa! Sen lisäksi, että siellä voi vaania käärmeitä, on pohjan kunto vaikeampi päätellä heinän läpi. En malta odottaa ensimmäisiä sileän treenejä ja sitä, että päästään hyppäämään! Kurssihan ei varsinaisesti mennyt odotetusti, mutta sain vähän ajattelemista. Sitä voidaan päästä siis hyödyntämään kotitreeneissäkin! Väiski on tosi mutkaton hypätä ja menee reippaasti yli. Nyt vaan rutiinia ja voimaa pomppuihin. Ihan mahtavaa olisi jos saisi hommattua jonkun pitämään joskus meille ihan tuntia, jotta tulee korjattua ainakin hypätessä omia virheitä. Kunnon sileätreenikään ei olisi pahitteeksi.



Pellon lisäksi meillä on maastot ja suunnittelin vähän lähtemistä pidemmälle maastolenkille järvelle kahlaamaan. En ole oikein varma tuon alueen uittomahdollisuuksista enkä yksin uskalla lähteä seikkailemaan rannoille. Mutta maastoon tullaan lähtemään ja etsitään kivoja ylämäkiä laukattavaksi, jotta saadaan vähän lisää voimaa Väpätin lihaksiin.
Pellon ja maastojen lisäksi meille saattaa hyvällä tuurilla tarjoutua myös mahdollisuus kenttään. Tästä olisin kaikkein eniten innoissani. Kentällä pystyn hyödyntämään koko tilan ja saan ihan eri fiilistä menoon kuin pellolla, jolla on valitettavan usein tullut haahuiltua päättömästi vailla ajatusta. Kentällä pääsisin myös tekemään enemmän samoja juttuja kuin tunneilla, koska en ihan osaa suhteuttaa niitä pellon mittakaavaan ja muotoon. Kenttä myös löytyisi lähempää kuin pelto, jolla yleensä mennään!



Talvella toivottavasti saadaan hankitreeniä sopivalla vastuksella, eli ei yhtä korkeassa hangessa kuin tänä vuonna. Nyt mennään kyllä asioiden edelle reilusti, mutta jos vähän katsotaan tulevaan. Ajattelin käydä lukiota neljään vuoteen, joten se toivottavasti helpottaa mun lukujärjestyksiä ja ehdin keskittymään meneillä oleviin aineisiin enemmän. Lisäksi saadaan lisää aikaa Väiskin kanssa, ennen kuin joudun muuttamaan opintojen perässä jonnekin.
Kovin suuria tavoitteita en oikein osaa suunnitella, koska rajallisten mahdollisuuksien lisäksi en ole oikeastaan koskaan ratsastanut tavoitteellisesti. En oikeasti milloinkaan kahdeksan vuoden aikana. Mutta nyt katsotaan tulevaan ja millainen fiilis treenaamiseen tulee taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti