maanantai 18. kesäkuuta 2018

#15: Ihme ja kumma

Heippa! Postaus tulee suunnilleen kaksi viikkoa myöhässä, mutta mitäs siitä! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Pahoitteluni kuvattomasta postauksesta, seuraavaan yritän etsiä kuvia.
Perjantaina (8.6.) mulla oli tunti Ihmeellä ja koko viikon kahdeksan tunnin työpäivää tehneenä väsymys painoi hieman. Tallille lähdettiin heti kun saatiin tilattua Heseltä ruokaa mukaan. Söin nopeasti ja vedin saappaat jalkaan. Tallilla oli jo yksi tunti ennen mun tuntia joten ei tarvinnut laittaa heppaa kuntoon. 

Kaksi viikkoa oli taukoa tunneilla käymisestä open pienen loman takia, mikä sopi mulle hyvin. Ihme oli "ratsastettu hereille" edellisellä tunnilla, joten sen toimimaan saamisen ei pitäisi olla niin hankalaa. 
Tunnilla mentiin toisella pitkällä sivulla loivaa kiemurauraa, jonka keskeltä tehtiin voltti uralle päin ja toisella mentiin suoraan kaviouran sisäpuolella. Molemmat tehtiin pari kertaa käynnissä läpi ja sitten ravissa. Ihme toimii paremmin jos sen eteenpäinpyrkimyksen saa kohdilleen. Se taipuu paremmin ja uralta lähteminen onnistuu. Nyt osasin ratsastaa sitä eteenpäin sopivasti että sain kaarteet sun muut mentyä ihan kivasti. Ihmeen raviin istuminen oli taas vähän hakusessa, mutta onnistui. Sain sen liikkumaan aika hyvin ja molemmat osat harjoituksesta menivät hyvin. Pari kertaa volteista tuli kananmunan muotoisia ja niin edelleen, mutta parani koko ajan!

Ravien jälkeen otettiin laukkaa niin, että se suora kaviouran sisäpuolella laukattiin ja toiselle pitkälle sivulle tehtiin laukkavoltti. Ihmeen kanssa haettiin ensin laukkaa, minkä osasin tällä kertaa nostaa yllättävän hyvin! Laukkavoltin kanssa mentiin niin, että nostettiin laukka vasta voltin puolessa välissä tai lopussa. Ihme tekee laukassa sitä, että se lopettaa laukan oman mielensä mukaan. Sain laukan pysymään usein loppuun asti, mutta joskus en ollut apujeni kanssa tarpeeksi nopea.

Tunti meni kuitenkin hyvin ja vaikka tehdään tosi perus juttuja, joka kerta tajuaa jotain uutta ja saa erilaisen näkökulman ratsastamiseen. Tunneilta saa myös tosi kivoja ideoita Väiskin kanssa tekemiseen ja ennen kaikkea motivaatiota!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti