maanantai 18. kesäkuuta 2018

#16: Vauhti-Ihme

Heippa! Tänään mulla alkoi viimeinen työviikko, ja juhannuksen ansiosta se on vain nelipäiväinen! Perjantain (15.6) tunnilla huomasi miten fyysinen työ kuormittaa kroppaa. Mun niskat on ihan jumissa ja melkein samalla hetkellä kun menen työskentelyasentoon (eli makaamaan mahalleni tyyny rinnan alla) alkaa niskaa ja hartioita särkeä. Onneksi tämä viikko on viimeinen ja saan levättyä ennen ensi viikon tuntia!

Menin tunnilla taas Ihmeellä ja mentiin keskiympyrää, josta tehtiin lyhyille sivuille uralle asti yltävät voltit. Käynnissä mentiin kuviot läpi ja tunnustelin millainen Ihme on sinä päivänä. Käynnissä mulle on selvästi hankalampi mennä suurempia ympyröitä ja Ihme meni joko suorana tai taipui väärään suuntaan. Pienemmät voltit menivät ihan hyvin, vaikka parantamisen varaa oli huimasti. 

Kauhea miten vanhoja kuvia :'D
c. Emma Pirskanen

Ravissa mentiin iso ympyrä kevennettyä ravia ja pienet voltit harjoitusravissa istuen. Mulle Ihmeen ravissa istuminen on ollut hankalaa joka kerta, oli se sitten kevennettyä tai ei. Nyt ympyröistä ja volteista tuli paljon pyöreämpiä ja parempia. Voltit paranivat koko ajan. 
Harjoitusravi on ehkä se suurempi haaste Ihmeellä ravatessa. Ihmeen ravi pomputtaa Väiskin raviin verrattuna paljon enemmän ja on teräväliikkeisempää. Oikean kevennyksen löytäminen on hieman haasteellista ja meninkin suurimman osan ympyröistä keventäen väärin. En jotenkin osannut keskittyä ollenkaan ja oikeastaan annoin periksi jossain vaiheessa..

Otettiin sitten laukkaa hyödyntäen tätä keskiympyrää joko laukkaamalla koko ympyrä tai vain kaarre. Laukan sai nostaa mistä vain suunnasta. Alkuun pyrin saamaan Ihmeen laukan pyöriväksi. Toisella pitkällä sivulla oli kohta johon Ihme lopetti joka kerta laukan omatoimisesti. Koko harjoituksen ajan pyrin korjaamaan tämän yhden kohdan niin, ettei laukka lopu vielä siihen. Loppua kohden laukasta tulikin aika vauhdikasta. 
Mutta alun laukkailujen jälkeen kun laukka pyöri jo kivasti, päätin alkaa mennä myös ympyrää/kaarretta. Alkuun otin vain kaaren kentän halki, joskus törppöjen väärältä puolelta, mutta laukka säilyi. Otin myös pari kertaa koko ympyrän ja sekin sujui tosi kivasti! 


Loppuun mentiin vielä ravia hieman pidemmällä ohjalla ensin rauhallista harjoitusravia, johon pyrittiin saamaan lisää liikettä ja isompia askeleita, ja kun ei enää pystynyt istumaan kevennettiin ja lisättiin edelleen liikettä. Ja edelleen, Ihmeen ravi on aika kammottavaa istua harjoitusravissa, ja toisen viikon työputki painoi niskassa, joten istunta oli mitä sattui ja sainkin siihen liittyen muutamia kommentteja. 

Laukatessa mun kantapäät alkoivat taas (luultavasti vanhasta tavasta) nousta ylös ja pohje jännittyi. Laukassa jäin myös puristamaan pohkeella. Lopputuntia kohden sain tätä pois hieman. Ravissa sen lisäksi, että kevensin väärin, istuntani harjoitusravissa oli aivan hirveää. Nojasin taakse enkä oikein hallinnut kehoni lihaksia, joten lähinnä pompin ja toivoin ettei se näytä hirveältä. 
Ja oikeasti, juuri tuo väsymys ja pieni välinpitämättömyys (johtuen väsymyksestä...) olivat kahden fyysisen työviikon tulosta. Mua väsytti oikeasti aika paljon ja tein tehtävät aika paljolti puoliteholla. Tästä ajattelin kirjoittaa oman postauksensa, mutta sitä teen pidemmän kaavan kautta. 


Ratsastukset ovatkin aika paljolti jääneet tunteihin ja pariin maastoreissuun Väiskin kanssa. Viimeksi maastossa Väiski tuntui aika väsähtäneeltä, mutta katsotaan uudestaan kunhan selviän taas tallille. Sille olen suunnitellut puomitreeniä vaihteluksi josko syksyllä viimeistään uskalletaan hypätä. Musta kuoriutunut tätiratsastaja tahtoo mennä dressagea, mutta ehkä se puoli selätetään vielä vähäksi aikaa!

Latasin muuten Tellonymin ja sinne saa tulla laittamaan mitä mielen päällä liikkuu tai kysymään mikä mietityttää tästä linkistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti