lauantai 29. syyskuuta 2018

#30: Lauantain estetunti

Heippa! Lauantaina oli kauan odottamani estetunti ja ratsukseni sain Poltteen. En ollut mennyt sillä kertaakaan ennen tuota estetuntia. Hieman jännäsin kuinka pärjään ja miten käyttää apuja. Ihan suotta! Polte oli melko samanlainen mennä kuin Valde, jolla menin pari tuntia keväällä. Mutkaton ja simppeli mennä. Sellainen jonka kanssa on helppo onnistua.

Alkuun ihan vain käveltiin puomien yli. Molemmilla pitkillä sivuilla oli yksi puomi keskellä ja tallin puoleisella lyhyellä sivulla kolme ravipuomia. Kentän keskellä oli neljä puomia, kaksi kummallakin lävistäjällä. Yritin vähän herätellä Poltetta kävelemään aktiivisemmin varsinkin puomien yli. Ratsastin aika sekalaisesti kaikkia, paitsi ravipuomeja, eri suunnista. Ravissa samalla tavalla, varoin vain menemästä toisen ratsukon eteen. Nyt otin mukaan myös kolme ravipuomia, joita meninkin aika useasti.

Ensimmäinen kunnon tehtävä oli mennä toisesta päästä kavaleteiksi kohotetut ravipuomit. Ne olivat hieman lyhyellä välillä Poltteelle, mutta Ihme ei olisi päässyt pidempiä. Polte pääsi tulemaan kavaleteille vähän pitkänä ja pitkällä askeleella, joten aika monet kellahtivat kumoon. Viimeisellä kerralla sain nostettua Poltteen niskaa ja lyhennettyä askelta sopivasti, että päästiin kavalettien yli.

Ennen hyppäämistä laukattiin vielä pitkien sivujen puomien yli. Mentiin ensin vasempaan kierrokseen. Poltteen laukkaa piti välillä aktivoida enemmän, mutta muuten se laukkasi hyvällä rytmillä ja suoritti puomit hyvin. Pari kertaa sen piti ottaa hieman isompi askel että päästään puomin yli.
Vasempaan kierrokseen toisen pitkän sivun puomi nostettiin pystyksi, mutta muuten samalla tavalla. Pysty ei ollut iso, eikä sen yli tarvinnut suuren suurta loikkaa. Polte hyppäsi hyvin ja kun perustempo oli kunnossa, se hyppäsi vaikka välillä tuli lähelle eikä aina ihan keskelle.

Nostettiin sitten toisellekin pitkälle sivulle pysty, ja hypättiin molempia. Polte hyppäsi edelleen hyvin ja meni yli kaikista, vaikka kerran sen piti korjata suuremmalla ja epämääräisellä hypyllä kun tultiin liian lähelle ja askeleet menivät hieman sekaisin. Kestin kuitenkin kyydissä ja tultiin uudestaan tällä kertaa puhtaasti.

Kentän keskellä olleista puomeista tehtiin kaksi ristikkoa ja tehtiin samaa kuin edellisellä estetunnilla. Mentiin ristikoiden kanssa kahdeksikkoa. Ihmeen kanssa tämä oli mulle aivan mahdottoman hankalaa, mutta Polte meni mukavasti. Itse olin apujeni kanssa hidas ja Polte pääsi sujahtamaan esteen jälkeen oikealle enkä saanut kaarretta ratsastettua kunnolla. Lopulta saatiin yksi hyvä kaarre oikeaan kierrokseen.
Ihan loppuun hypättiin pienenä ratana molemmat pystyt ja ristikot. Tässäkin olisin saanut olla kaarteiden kanssa tarkempana ja varsinkin ristikoiden kaarteissa. Päästiin kuitenkin puhtaasti läpi.

Tunti oli kokonaisuutena tosi onnistunut ja mulle jäi hyvät vibat hyppäämisestä. Ennen kaikkea sain keskittyä kaikkeen muuhun kuin patistamaan hevosta eteenpäin. Oli hauska hypätä pidemmästä aikaa. Seuraavalla kerralla kun mulla on tunti niin on myös apujen käyttöä käsittelevä kurssi. En malta odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti